Google Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL to nejlepší ze světa fotomobilů

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL: Nejlepší fotomobily roku 2024

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL patří mezi nejvýkonnější smartphony roku 2024, zejména pokud jde o fotografické schopnosti. Tyto modely nejenže vynikají v oblasti hardwaru, ale také přinášejí inovativní softwarové funkce, které z nich dělají favority mezi nadšenci mobilní fotografie. V tomto článku se zaměříme na klíčové vlastnosti těchto zařízení, které je odlišují od konkurence, a jak vám mohou pomoci při zachycení dokonalých snímků.

Google Pixel 9 banner var2

Výjimečné fotoaparáty s vylepšeným ultraširokým objektivem

Google Pixel 9 a jeho Pro verze se pyšní jedním z nejlepších fotoaparátů na trhu, což z těchto telefonů dělá favority pro milovníky mobilní fotografie. Hlavní fotoaparát disponuje 50MP snímačem, který je vybaven technologií Octa PD (Phase Detection) a má širokou clonu f/1.68. Tento snímač, o velikosti 1/1.31", umožňuje zachytit detailní snímky i za špatných světelných podmínek, což je podpořeno pokročilou optickou a elektronickou stabilizací obrazu (OIS a EIS)​

Google Pixel 9 banner var1

Jedním z největších vylepšení je však nový 48MP ultraširokoúhlý objektiv. Tento senzor s autofokusem nabízí úhel záběru 123° a clonu f/1.7, což umožňuje zachytit více prostoru v jediném snímku, ideální pro krajiny nebo skupinové fotografie. Na rozdíl od předchozích modelů, které měly pouze 12MP ultraširoké snímače, tento nový objektiv přináší výrazně lepší rozlišení a detaily, což je důležité pro uživatele, kteří vyžadují maximální kvalitu obrazu ve všech scénářích​.

Pixel 9 také přináší vylepšený selfie fotoaparát s rozlišením 10,5 MP, který nyní podporuje automatické zaostřování. To je obzvláště užitečné při pořizování snímků na blízko, kdy je třeba zajistit, aby byl obličej vždy ostrý. Selfie kamera má také široký úhel záběru 95°, což umožňuje zachytit více lidí nebo více pozadí na jedné fotografii​.

Navíc, díky pokročilým AI funkcím a zpracování obrazu na základě Tensor G4 čipu, Google Pixel 9 zvládne funkce jako Magic Editor, který umožňuje automatickou úpravu snímků, a Add Me, jež kombinuje dva snímky do jednoho, aby zajistil, že nikdo nezůstane mimo záběr. Tyto funkce, spolu s kvalitními senzory a optikou, zajišťují, že Google Pixel 9 a jeho Pro verze jsou právem považovány za jedny z nejlepších fotomobilů současnosti​.

Výkonný procesor Google Tensor G4

Srdcem modelů Google Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL je nový procesor Google Tensor G4, který představuje další evoluci v řadě vlastních čipsetů od Googlu. Tento osmijádrový procesor přináší řadu vylepšení, která zajišťují plynulý a efektivní chod zařízení. Tensor G4 je navržen tak, aby exceloval nejen v běžných úlohách, ale i v těch nejnáročnějších aplikacích, což se odráží ve zrychlení o 20 % při procházení webu a o 17 % při spouštění aplikací​.

Google Tensor G4 banner var1

Jednou z klíčových vlastností Tensor G4 je jeho zaměření na umělou inteligenci Gemini AI. Procesor obsahuje pokročilé jednotky pro strojové učení, které umožňují rychlejší a efektivnější zpracování úloh, jako jsou rozpoznávání obrazu, analýza dat a hlasové povely. Tento čip také zajišťuje, že všechny AI funkce, které Google do těchto telefonů zabudoval, běží hladce a bez zpoždění. To zahrnuje nové funkce jako Magic Editor, který automaticky upravuje snímky na základě kontextu, nebo Add Me, který umožňuje přidat fotografa do skupinových fotografií​.

Google Gemini AI banner var1

Tensor G4 také přináší vylepšení v oblasti zabezpečení. Obsahuje dedikovaný bezpečnostní modul Titan M2, který chrání vaše data a soukromí. Tento modul je navržen tak, aby odolával i těm nejsofistikovanějším útokům, čímž zajišťuje, že vaše citlivé informace zůstanou v bezpečí​.

Díky kombinaci vysokého výkonu, pokročilých AI funkcí a robustního zabezpečení je Tensor G4 jedním z klíčových důvodů, proč jsou Google Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL tak výjimečné a patří mezi nejlepší smartphony na trhu v roce 2024.

Dlouhá výdrž baterie a rychlé nabíjení

Jedním z důležitých aspektů, které dělají Google Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL atraktivními pro uživatele, je jejich výdrž baterie a schopnost rychlého nabíjení. Pixel 9 a Pixel 9 Pro mají baterii s kapacitou 4700 mAh, která zajišťuje dlouhou výdrž, a to i při intenzivním používání.

U modelu Pixel 9 Pro XL je však baterie ještě větší s kapacitou 5060 mAh, což přináší ještě delší výdrž na jedno nabití. Tato kapacita je ideální pro uživatele, kteří potřebují svůj telefon spolehlivě používat po celý den bez nutnosti hledat nabíječku. Google uvádí, že baterie těchto modelů vydrží více než 24 hodin běžného používání, což zajišťuje, že telefon bude připraven po celý den i při náročném používání.

Pokud potřebujete telefon rychle dobít, Pixel 9 série nabízí 45W rychlé nabíjení. Díky této technologii je možné nabít telefon z 1 na 55 % za pouhých 30 minut, což je ideální pro situace, kdy máte málo času a potřebujete rychle doplnit energii. Kromě toho podporují modely Pixel 9 také bezdrátové nabíjení, a to až do výkonu 23 W, což je pohodlné, pokud preferujete bezdrátové nabíjení na vašem stole nebo v autě​.

Satellite SOS pro nouzovou pomoc

Jednou z novinek, kterou Google přidal do modelů Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL, je funkce Satellite SOS pro nouzové situace. Tato funkce umožňuje uživatelům kontaktovat záchranné složky, i když se nacházejí mimo dosah mobilní sítě. Díky satelitnímu připojení můžete odesílat textové zprávy a sdílet svou polohu s nouzovými službami, což je klíčové, když jste v odlehlých oblastech nebo při výpadku běžného signálu.

Satellite SOS banner var1

Satellite SOS je navrženo tak, aby bylo jednoduché a rychlé na použití. Uživatelé mohou spustit tuto funkci přímo z aplikace Google Safety, která je předinstalována na všech modelech Pixel 9. Funkce nabízí průvodce krok za krokem, který pomáhá uživatelům správně nasměrovat telefon k satelitu a odeslat nouzovou zprávu. Tato inovace výrazně zvyšuje bezpečnost uživatelů v krizových situacích a dělá z modelů Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL jedny z nejlepších telefonů pro ty, kteří tráví čas v přírodě nebo v oblastech s nízkým pokrytí.

Zaujal vás tento produkt? Pro více detailních informací stačí kliknout zde…

×

Splátková kalkulačka ESSOX

×